Labb-koordinator till SciLifeLab Campus Solna

Kungliga Tekniska Högskolan

Application deadline

January 25, 2021Labb-koordinator till SciLifeLab Campus Solna

Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd 

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten. 

SciLifeLab grundades 2010 som en gemensam satsning mellan fyra universitet: Karolinska Institutet (KI), Kungliga Tekniska Högskola (KTH), Stockholms universitet (SU) och Uppsala universitet (UU). SciLifeLab skapar en unik miljö och idag är ett internationellt ledande forskningscentrum. Forskare och ingenjörer vid SciLifeLab utvecklar, använder och erbjuder avancerade tekniker för att skapa ökad förståelse av livsviktiga processer på molekylär nivå med fokus på hälsa och miljö. SciLifeLabs nationella infrastruktur stöder forskningsverksamhet vid alla svenska universitet samt inom hälso- och sjukvård och industri.

Campus Solna är värd för SciLifeLab-forskare från Stockholms Trio (KI-KTH-SU), samt nästan hälften av alla nationella infrastrukturer. Arbetet vid Campus Solna kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom tre områden: molekylär cellbiologi, translationell medicin samt miljö och biodiversitet. Cirka 800 personer arbetar i Alfa- och Gamma-byggnaderna (16 000 m2) på Campus Solna. Anställningen som Labb-koordinator ligger formellt vid Universitetsförvaltningen på KTH (SciLifeLab Administration), men arbetsplatsen är Campus Solna i SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet.

Arbetsuppgifter

Du kommer jobba inom gruppen Site Support som har ansvaret för driften av Campus Solna. Arbetet är en kombination av självständiga och rutinmässiga uppgifter, och medför täta kontakter med personer både inom och utanför verksamheten.

Arbetet inkluderar:

  • Hantering av ärenden via ärendehanteringssystem.
  • Tillsyn, drift, felanmälan i fastigheten.
  • Beställning av tekniska tjänster, t ex utrustning (it och labb), inredning (labb och kontor) samt förbrukningsvaror (labb och admin).
  • Drift och underhåll av gemensam utrustning i labb och på kontor.
  • Övrig förekommande service.

Fördelningen av arbetet inom labbservicegruppen är dynamisk och därför kan arbetsuppgifter förändras eller tillkomma med tiden och med SciLifeLabs utveckling som nationell resurs. Egna initiativ till förbättring och effektivisering kommer att värdesättas och det finns möjligheter att utveckla rollen.

Kvalifikationer

Krav

Du har som lägst en gymnasieutbildning, gärna med teknisk eller ekonomisk inriktning. Dokumenterad erfarenhet från likvärdiga arbetsuppgifter i internationell miljö inom labbserviceverksamhet.

Serviceinriktad med känsla för detaljer samt skapar mervärde för verksamheten. Som person ska du kunna strukturera, följa upp och dokumentera ditt arbete på ett effektivt sätt inom rimliga tidsramar, samt vara tydlig i din kommunikation och kan hantera flera olika projekt parallellt. Du är noggrann med detaljerna i ditt arbete och ser brister i rutiner och dokumentation som möjligheter att göra förbättringar. Med arbetet följer ett självständigt ansvar för de egna arbetsuppgifterna men där det gemensamma resultatet står i fokus.

Du måste kunna arbeta utan detaljerad vägledning, och det är en självklarhet att vara lösningsorienterad i stort som smått. När det uppstår stressiga situationer agerar du lugnt och kontrollerat. Du kan prioritera om bland dina arbetsuppgifter när så behövs.

Då arbetet innebär många och täta kontakter med mycket engagerade forskargrupper kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Relationsbyggare med diplomatisk förmåga att möta och skapa goda relationer med människor, samt viljan och förmågan att kommunicera tydligt.

Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska, samt kan växla obehindrat mellan språken under pågående samtal med flera i grupp.

Innehavaren av tjänsten bör vara noggrann, ha god planeringsförmåga, flexibel, orädd för förändringar, samt ha förmågan att agera effektivt även när förutsättningar förändras.

Meriterande

Det är meriterande med fördjupade kunskaper i Excel, erfarenhet av Pythagoras, projektplanering, erfarenhet om olika arbetssätt och kommunikation.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Anställningen gäller tillsvidare eller tidsbegränsas enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast efter överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtSolna
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerVP-2020-0420
KontaktTove Alm, tove.alm@scilifelab.se
Publicerat2020-12-21
Sista ansökningsdag2021-01-25

Last updated: 2020-12-21

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)