Laboratorieassistent (tidsbegränsad anställning)

Stockholm University

Application deadline

May 28, 2021Laboratorieassistent (tidsbegränsad anställning)

vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik. 

Vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik bedrivs forskning och undervisning i en internationell miljö. Ämnesområdena är ekologi och evolution, ekotoxikologi, marinbiologi, växtfysiologi och växtsystematik. Delar av forskningen har direkt miljö- och samhällsrelevans och bedrivs ofta brett och interdisciplinärt. Institutionen har ca 140 anställda, av vilka ca 35 är lärare och forskare och ca 50 är forskarstuderande. 

Arbetsuppgifter
Rollen som labbassistent innebär att du assisterar i vårt laboratorium ”Microbial Interactions” i SciLifeLab (www.scilifelab.se) bland annat med att ta emot och processa prover från Östersjön och att kultivera mikroorganismer. I dina arbetsuppgifter ingår också att hjälpa till med skötseln av laboratoriet, till exempel genom att beställa och ordna leveranser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är tillgänglig för en deltidsanställning. Jobbet passar till exempel en student som har en kandidatexamen inom ett relevant ämnesområde, såsom marinbiologi, och som har god vana av att jobba med vattenprover i labb och fält. Du bör också ha ett stort intresse för mikrobiologi och mikroskopi och ha jobbat med stora dataset i R, ImageJ och/eller GIS. Vi söker dig som är arbetsam, gärna tar egna initiativ och gillar att arbeta i grupp. För att passa i den här rollen behöver du vara bekväm med att självständigt planera och dokumentera ditt arbete.

Anställningsvillkor
Anställningen är tidsbegränsad och på deltid (25 %, ca 10 timmar per vecka) mellan 1 augusti 2021 och 31 mars 2022. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av biträdande lektor Sarahi Garcia, tfn 08-16 12 11, sarahi.garcia@su.se.

Fackliga företrädare Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se(SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sista ansökningsdag: 2021-05-28

Last updated: 2021-05-18

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)