Projektassistent inom neurokemi (tidsbegränsad anställning)

Stockholm University

Application deadline

May 12, 2021Projektassistent inom neurokemi (tidsbegränsad anställning) 

vid Institutionen för biokemi och biofysik. Sista ansökningsdag: 2021-05-10.

SciLifeLab är ett nationellt center för molekylära biovetenskaper med fokus på forskning inom hälsa och miljö. Centret kombinerar ledande teknisk expertis med avancerat kunnande inom translationell medicin och molekylära biovetenskaper. SciLifelab är en nationell resurs som drivs av Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret samarbetar med flera andralärosäten. Administrativt kommer anställningen att placeras vid Institutionen för biokemi och biofysik, Stockholms universitet.

Pollak Dorocic lab på Stockholms universitet studerar mångfald av neuromodulatoriska nervceller och kretsar i hjärnan. Vi använder en kombination av molekylära- och systemneurovetenskapliga verktyg för att visualisera, registrera och manipulera neurala populationer för att förstå deras funktion och bidrag till deras beteende.

Den som anställs kommer att få möjligheten att arbeta i en livlig och mycket samverkande miljö med toppmodern infrastruktur.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår praktiskt laboratoriearbete, inklusive molekylärbiologi, mikroskopi och beteendeanalyser på djurmodeller. Kandidaten kommer att vara involverad i olika forskningsprojekt i labbet och har också möjlighet att utveckla sitt eget projekt.

Kvalifikationer
Vi letar efter någon med tidigare erfarenhet av gnagarhantering, företrädesvis hos möss. Tidigare färdigheter inom molekylärbiologi är fördelaktiga.

Vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till sex månader. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av Iskra Pollak Dorocic, iskra.pollak-dorocic@dbb.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Last updated: 2021-04-30

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)