Projektkoordinator SciLifeLab DDD

Uppsala Universitet

Application deadline

March 19, 2021Projektkoordinator SciLifeLab DDD

Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi 

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för läkemedelskemi (www.ilk.uu.se) bedriver forskning inom området läkemedelsutveckling vilket inbegriper läkemedlens kemi, läkemedel från naturen samt analys av läkemedelsubstanser i kroppen. Institutionen ansvarar även för kanslifunktionen för SciLifeLabs läkemedelsplattform (information om SciLifeLabs läkemedelsplattform, SciLifeLab DDD, finns på https://www.scilifelab.se/units/ddd-platform/.

Arbetsuppgifter: Vi söker en projektkoordinator som skall arbeta för SciLifeLab DDD. I arbetet ingår att leda och koordinera projekt inom SciLifeLab DDD, inkluderande att arbeta i ett pilotprojekt, InnoPharma, som drivs av SciLifeLab DDD. Projektet InnoPharma syftar till att uppnå en bättre koordinering av de tekniska och vetenskapliga insatser som görs av nationella forskningsinfrastrukturer som läkemedelsplattformen vid SciLifeLab och det stöd som ges av de akademinära innovationssystemen till forskare vid Sveriges universitet och lärosäten. Rollen är dynamisk och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har en doktorsexamen inom ett relevant område. Du har flerårig erfarenhet av projektledning inom tidig läkemedelsforskning (drug discovery) både inom industri och akademi med dokumenterat goda resultat. Du har genom denna erfarenhet en god förståelse för de krav som ställs och behov som finns mellan olika delar i en forskningsorganisation. Du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och skrift. En uttalat kommunikativ förmåga är av stor vikt.

Vi söker dig som är nyfiken, vill förstå andras behov och perspektiv och använder din erfarenhet för att skapa bästa möjliga förutsättningar för verksamheten. Du har ett utvecklat strukturerat tänkande parat med ett öga för detaljer samt god känsla för vikten av effektiv kommunikation. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Önskvärt/meriterande i övrigt: En bred erfarenhet från forskningsorganisationer av olika storlekar, strukturer och kulturer är meriterande. Erfarenhet av forskning över gränserna mellan befintliga nationella infrastrukturer är även en merit. Yrkesmässig erfarenhet av kommunikationsrollen är en fördel.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 9 månader.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kristian Sandberg, kristian.sandberg@scilifelab.uu.se och prefekt Anders Karlén, anders.karlen@ilk.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 mars 2021, UFV-PA 2021/826.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

AnställningsformVisstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast
LöneformIndividuell lönesättning
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtUppsala
LänUppsala län
LandSverige
ReferensnummerUFV-PA 2021/826
Facklig företrädareSeko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
ST/TCO, tco@fackorg.uu.seSaco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat2021-03-04
Sista ansökningsdag2021-03-19

Last updated: 2021-03-04

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)