Projektkoordinatorer

Uppsala University

Application deadline

July 11, 2022Projektkoordinatorer

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neurobiologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

SciLifeLab (www.scilifelab.se) är ett nav inom biovetenskaplig forskning i Sverige och ett forskningssamarbete mellan KTH, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet, med ytterligare verksamhet på många stora lärosäten i landet. Samtliga verksamma inom SciLifeLab är anställda vid något av de samverkande lärosätena. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som nationell infrastruktur för att tillgängliggöra spjutspetsteknologier och -expertis inom molekylära livsvetenskaper till forskare i Sverige samt utgöra ett internationellt ledande centrum för forskning inom områden som hälsa och miljö. SciLifeLab är också värd för det nationella forskningsprogrammet mot Covid-19 och den nya miljardsatsningen Data-Driven Life Science med elva partnerorganisationer.

Arbetsuppgifter
SciLifeLab Data Centre söker 1-3 motiverade och kunniga projektkoordinatorer för att ansvara för uppgifter gällande administration och samordning av kommunikation, planering, rapportering och uppföljning för gruppens operativa verksamhet.

Arbetsuppgifterna kommer att fördelas mellan flera anställda projektkoordinatorer, och bistås av gruppens existerande administrativa stöd. Uppgifterna kan t.ex. inkludera:
– Samordning av gruppens aktiviteter gentemot infrastruktur eller DDLS-programmet
– Stöd för gruppens samarbeten med externa aktörer
– Koordinering av anslagsansökningar och rapportering till uppdragsgivare
– Stöd för att sätta upp och bevaka avtal
– Stöd för upphandlingar
– Rutiner kring persondatahantering
– Kommunikation kring tjänster och resurser
– Samordning och kommunikation mot projekt- och intressegrupper inom eller utanför SciLifeLab
– Organisation av möten, workshops och seminarier

En viktig del av arbetsuppgifterna är samordning av verksamhet för det nya nationella forskningsprogrammet för datadriven livsvetenskap (DDLS), bl.a. organisation och planering av löpande arbete kring gruppens roll som koordinator av en omfattande nationell verksamhet för datatjänster och system. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter, ärendehantering och kommunikation, både internt och externt, kring gruppens löpande verksamhet.      

Kvalifikationskrav
Ansökande ska ha universitetsexamen i ämne med anknytning till tjänsten. Utöver detta krävs:
– Dokumenterade färdigheter i samordning och kommunikation, och förmåga att dokumentera pågående arbete.
– Dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete inom universitetsvärlden
– Dokumenterad erfarenhet av sammanställning och rapportering
– Flytande svenska och engelska.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
– Kunskap om rutiner och regelverk vid svenska universitet eller andra myndigheter.
– Erfarenhet av forskning inom life science
– Erfarenhet som projektledare
-Erfarenhet av upphandlingar, avtals- och tjänsteförvaltning – Kunskap gällande datafrågor, öppen vetenskap eller FAIR. – Kunskap eller intresse av biomedicinsk forskning och infrastruktur.
– Förmåga att arbeta både individuellt och i samarbete med kollegor i olika fält
– Driftighet, initiativförmåga och ett intresse av att stödja svensk forskning inom datadriven livsvetenskap.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala, Stockholm eller Göteborg.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johan Rung, johan.rung@scilifelab.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 11 juli 2022, UFV-PA 2022/2004.

Last updated: 2022-06-16

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)