Projektledare, Core Units

Göteborgs Universitet

Application deadline

June 14, 2021Projektledare, Core Units

Ref PAR 2021/453

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Core Units är en universitetsgemensam infrastruktur placerad vid Sahlgrenska akademin som tillhandahåller avancerad teknisk utrustning och kvalificerad kompetens inom framförallt livsvetenskaperna. Core Units genomför även utbildningar och utgör en naturlig mötesplats för nationella och internationella kontakter. Core Units ingår i ett flertal nationella infrastrukturer. Clinical Genomics Gothenburg är en enhet inom plattformen för Clinical Genomics vid SciLifeLab). Enhetens uppgift är att sammanföra Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset för att främja kliniknära forskning, metodutveckling och implementering av nya diagnostiska metoder inom sjukvården. Idag utför enheten både Next Generation Sequencing (NGS) och bioinformatisk support till forskargrupper och klinisk verksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en tvåårig anställning för en mycket erfaren projektledare med stark bakgrund inom NGS-baserad bioinformatik, metodutveckling, programmering och hantering av stora datamängder i klinisk /preklinisk miljö. Som projektledare kommer du att driva infrastrukturens verksamhetsutveckling och säkerställa enhetens uppdrag inom SciLifeLab, du ansvarar för att tilldela personalresurser till projekt och hantera den dagliga driften, planera inköp och investeringar. Utöver detta involverar anställningen också projektledning inom hantering och lagring av genomisk data, samt kvalitet och säkerhetsfrågor. Anställningen innefattar ett nära samarbete och till viss del resurskoordinering med befintlig infrastruktur inom NGS i Göteborg, dvs. Klinisk Genetik och Genomik på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Bioinformatics Core Unit vid Sahlgrenska akademin samt det nationella precisionsmedicinsprojektet Genomics Medicine Sweden.

Kvalifikationer

Anställningen kräver att du har en forskarutbildning inom ett för verksamheten relevant område, såsom bioinformatik eller närliggande fält och att du har minst 5 års erfarenhet av att driva och utveckla forskningsinfrastruktur på hög nivå. Du skall ha gedigen kunskap och minst 5 års erfarenhet inom NGS-baserad bioinformatik, metodutveckling, programmering och hantering av stora datamängder i klinisk/preklinisk miljö.

Du skall ha expertkunskap och förmåga att leda inom minst tre (3) av följande områden:

– Dataanalys – erfarenhet av att skapa och kurera ”pipelines” för datahantering av minst en typ av omics-data, inklusive sekvensbioinformatik.

– Programmering/skript – utveckling av programvara och algoritmer, erfarenhet av klusterberäkning, förtrogenhet och användning av R / Bioconductor-paketet och Python (helst).

– Statistik – tillämpning av statistiska tester och modeller, erfarenhet av experimentell design samt kännedom om maskininlärning, mönsterindentifiering och AI-tekniker.

– Bioinformatikverktyg och databaser – praktisk erfarenhet av ett större antal programvarupaket och databasresurser för bioinformatik.

Tidigare arbete med kliniska frågeställningar är starkt meriterande. Då arbetet sker i nära samarbete med sjukvården ser vi gärna att du behärskar svenska väl i tal och skrift.

För övrig information och för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på www.gu.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Last updated: 2021-05-25

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)