Redovisningsekonom till SciLifeLab, vikariat 12 månader

Uppsala University

Application deadline

November 14, 2022Redovisningsekonom till SciLifeLab, vikariat 12 månader

Uppsala universitet, Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

SciLifeLab (Science for Life Laboratory) är ett nav inom biovetenskaplig forskning i Sverige och startade 2010 som ett samarbete mellan fyra universitet Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. År 2013 utsågs centret till nationell forskningsinfrastruktur och har idag verksamhet vid de flesta större svenska lärosäten. SciLifeLab har uppdrag från regeringen att verka som nationell infrastruktur för att stödja forskare nationellt genom tillgängliggörande av spjutspetsteknologier och -expertis inom molekylära livsvetenskaper, samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö. SciLifeLab är också värd för det nationella forskningsprogrammet mot Covid-19 och den nya miljardsatsningen Data-Driven Life Science med elva partnerorganisationer. Stödfunktionen Operations Office, verksamhetskontoret, samordnar, driver och utvecklar det arbete som verksamhetens ledning initierar, både självständigt men även i nära samarbete med ledningen. Då SciLifeLab är en akademisk centrumbildning är alla som arbetar hos oss i grunden anställda vid ett av universiteten och medarbetarna vid Operations Office är anställda på UU eller KTH.

Arbetsuppgifter
SciLifeLab:s centrumbildning vid Uppsala universitet söker en självgående, strukturerad och lösningsorienterad redovisningsekonom för ett vikariat på 12 månader. Du kommer att ansvara för redovisningen på centrumbildningen, i nära samarbete med controller och övriga kollegor i Uppsala, samt med kollegorna vid SciLifeLab:s stödfunktion på KTH.  I det huvudsakliga arbetet ingår löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar, gemensamt budget- och bokslutsarbete samt andra förekommande arbetsuppgifter inom ekonomi. Arbetsuppgifterna kan komma att ändras om behov uppstår i verksamheten och då vi är en liten arbetsgrupp kan det ibland förekomma arbetsuppgifter även utanför ramen för ekonomi.

Vårt uppdrag bygger på samverkan och en förståelse för andras behov så för att lyckas i rollen krävs att du är serviceinriktad, prestigelös och har förmågan att beskriva ekonomiska frågor på ett pedagogiskt sätt till personer med annan yrkesbakgrund. Du behöver vara bekväm med att arbeta självständigt och samtidigt tycka om att vara en del av ett större team. Du behöver ha goda kunskaper i redovisning, vara noggrann och leverera på utsatt tid. Du trivs när det är ett högt tempo och kommunicerar obehindrat på engelska då mycket kommunikation sker på och underlag skrivs på engelska.

Vi kan erbjuda trevliga kollegor och en utvecklande roll inom SciLifeLab, en organisation i framkant, och söker dig som har höga ambitioner att tillsammans med skickliga kollegor utveckla och förbättra vårt ekonomiarbete.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationskrav

  • Högskoleexamen inom ekonomi.
  • Flera års erfarenhet av kvalificerat arbete i ekonomisystem
  • Flytande svenska i tal och skrift.
  • God förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift
  • Dokumenterat mycket goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper i Powerpoint
  • Utbildning inom eller erfarenhet av att jobba i projektform, inklusive att stötta projekt med framtagande och sammanställning av material runt budgetering och uppföljning

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Flera års dokumenterad erfarenhet av arbete som redovisningsekonom
  • Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, särskilt universitet eller högskola
  • Erfarenhet av att arbeta i ekonomisystemet Raindance

Om anställningen 
Anställningen är ett vikariat på 12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid. Tillträde enlig överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna Lidin, controller; anna.lidin@scilifelab.uu.se
Jenny Alfredsson, föreståndare; jenny.alfredsson@scilifelab.uu.seVälkommen med din ansökan senast den 14 november 2022, UFV-PA 2022/3981

Last updated: 2022-11-07

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)