Samordnare med ekonomisk inriktning

Stockholm University

Application deadline

November 10, 2022Samordnare med ekonomisk inriktning

Institutionens lokaler ligger huvudsakligen i Arrheniuslaboratorierna tillsammans med de andra kemiinstitutionerna och andra institutioner inom naturvetenskapliga fakulteten. Närmare 300 personer, varav ungefär 70 doktorander, är för närvarande verksamma vid institutionen. Forskningen är av absolut världsklass och spänner över flera stora områden.

Nu söker Institutionen för biokemi och biofysik en samordnare inom ekonomi som kan koordinera och samordna arbetet inom ekonomisektionen.

Arbetsuppgifter
I rollen som samordnare kommer du att leda, coacha och inspirera gruppmedlemmar, säkerställa kvalitet i det utförda arbetet inom ekonomisektionens processer. Stor del av ditt arbete innebär också att arbeta operativt med stor bredd av ekonomiuppgifter.

 • Att planera och fördela sektionens arbete, leda möten, coacha och hjälpa till med problemlösningar och förbättringar i olika processer.
 • Följa upp att det blir rätt och att gruppen och institutionen följer de riktlinjer och regler som finns inom respektive område.
 • Bidra med underlag till utvecklingssamtal och lönerevision.
 • Arbeta med att koordinera ekonomin för Scilifelab på Stockholms universitet.
 • Sedvanligt redovisningsarbete, inkl. projektredovisning och bokslut.

Andra administrativa arbetsuppgifter på institutionen kan förekomma. Du rapporterar till administrativ chef och arbetar nära övriga kollegor på administrativa avdelningen.

Kvalifikationer
Krav

 • Eftergymnasial utbildning.
 • Minst fem års erfarenhet av redovisning och uppföljning av externfinansierade projekt på statligt lärosäte eller inom forskningsmiljö.
 • Minst fem års erfarenhet av koordinering av ekonomi inom större centra.
 • Minst 1 års dokumenterad erfarenhet av arbete i en samordningsroll för ekonomiska processer på statlig myndighet.
 • Mycket god vana av IT-system och god förmåga att sätta sig in i olika system.
 • Goda kunskaper i Office-paketet.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av Stockholms universitets redovisningsmodell samt ekonomisystem.

Det är viktigt att du är självgående, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter och arbetsbelastningen är periodvis hög, därför är det viktigt att du har förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete. Du kommer att ha många kontakter och vi ser därför att du trivs i en roll med mycket medarbetarkontakt samt är tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Du har hög social kompetens och vill bidra till ett gott arbetsklimat. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av, administrativa chefen Madeleine Hellzén, madeleine.hellzen@dbb.su.se.

Last updated: 2022-10-03

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)