Systemadministratör till infrastruktur för precisionsmedicin

Karolinska Institutet

Application deadline

January 15, 2021Systemadministratör till infrastruktur för precisionsmedicin

KI, MTC, Clinical Genomics Unit 

Vill du arbeta med precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker en systemadministratör för att stärka vårt IT team. Tjänsten är en unik och spännande möjlighet för dig som vill jobba med precisionsmedicin och genomik inom avancerad forskning och där det finns utrymme att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden. Exempelvis kan rollen kombineras med utveckling av verksamhetens backend.

Vi erbjuder en fartfylld miljö där du arbetar i nära samarbete med både högskola och hälso- och sjukvård. Vårt uppdrag vid Clinical Genomics är att bidra till stor samhälls- och patientnytta och i din roll kommer du vara en bidragande faktor till detta arbete.

Om oss

Enheten Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomikanalyser (storskalig DNA-sekvensering) och jobbar för att utveckla och implementera de avancerade testerna inom sjukvården. Syftet är att säkerställa möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant. Vi har även ett brett nordiskt och europeiskt nätverk av samarbetspartners och deltar i flera gemensamma projekt. Våra produktionssystem består nästan uteslutande av linuxsystem. Det mesta av den programvara vi själva utvecklar är öppen källkod (https://github.com/Clinical-Genomics/).

Länk: http://www.scilifelab.se/units/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker dig med erfarenhet av systemadministration i linuxmiljö, för arbete med att hjälpa till att utveckla och implementera avancerade genomikanalyser för precisiosnmedicin. 

I rollen kan ingå att;

 • Bidra till att definiera verksamhetens behov med avseende på server och annan hårdvaruinfrastruktur, samt bidra till installation, support, säkerhetskopiering och annat underhåll tillsammans med SciLifeLab IT och tredjepartsleverantörer
 • Bidra till utveckling av verksamhetens informationshanteringssystem, informationssäkerhet, dataflöden, hantering av storskaliga data, och databasarkitektur
 • Säkerställa kunskapsöverföring kring informationshanteringssystemen genom upplärning och dokumentation

Vårt team består av ca 35 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har en teknisk infrastruktur för avancerade genomikanalyser, vilket vi löpande vidareutvecklar för att möta framtida behov. Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Vi jobbar i nära samarbete med genetiker, molekylärbiologer, läkare och andra vårdaktörer, både på SciLifeLab och hos olika vårdgivare i Sverige.

Vem är du?

Vi söker dig som har en examen inom datavetenskaper från högskola eller universitet eller motsvarande kompetens. Vi vill betona att kunskap om biologi eller precisionsmedicin inte behövs för denna roll, medan intresse och nyfikenhet för området är naturligtvis välkommet.

Krav för rollen: 

 • Erfarenhet av systemadministration och mycket god kompetens inom linux
 • Erfarenhet av programmering i bash och python
 • Goda kunskaper inom IT-infrastruktur i allmänhet och servrar och hårdvara i synnerhet
 • Erfarenhet av arbete med versionhanteringssystemet Git
 • Förståelse för IT-säkerhet

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten.

Meriterande:

Vi ser med fördel att du innehar några eller flera av nedan erfarenheter, men det är inget krav:

 • Erfarenhet av att upprätta kravspecifikationer och inköp av IT system
 • Erfarenhet av att leverera strukturerad kod, sätta upp automatiserade tester samt kontinuerlig integrationstestning med tex Github actions eller Travis CI
 • Erfarenhet av eller starkt intresse för arbete med Docker/Singularity/Podman/Kubernetes teknologier
 • Erfarenhet av arbete i molnmiljöer (Azure, AWS, GCP eller andra miljöer)
 • Erfarenhet av både SQL och noSQL (ffa mongoDB) databasteknologier
 • Erfarenhet av arbete med beräkningsresurser (tex SLURM)

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på upp till max 24 månader. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-01-15

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

AnställningsformVisstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtSolna
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerSTÖD 2-5668/2020
KontaktValtteri Wirta, valtteri.wirta@ki.se
Facklig företrädareGunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.seTaher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se 
Publicerat2020-12-17
Sista ansökningsdag2021-01-15

Last updated: 2020-12-17

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)