Systemutvecklare med fokus på backend

KTH

Application deadline

April 24, 2022Systemutvecklare med fokus på backend

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Clinical Genomics Stockholm på Scilifelab är en stark nationell forskningsinfrastruktur som stödjer forskning och svensk sjukvård med avancerade genomikanalyser. Vi söker en ny medarbetare för att ytterligare stärka vårt interdisciplinära team bestående av över 45 medarbetare (molekylärbiologer, forskningsingenjörer, bioinformatiker, systemutvecklare, IT specialister). Du kommer att arbeta med frågor som har en direkt relevans för hur precisionsmedicin implementeras i svensk sjukvård idag och åren framöver.

I arbetet hos kommer du kunna jobba med moderna teknologier, både från biotech-sektorn och IT industrin. I detta gränsland skapas unika möjligheter att förstå och påverka vår hälsa på ett sätt som inte varit möjligt tidigare. För denna roll behövs ingen tidigare kompetens eller erfarenhet kring life science eller medicin, men vi hoppas du är intresserad av att tillämpa din kompetens i detta spännande gränsland.

Din primära arbetsuppgift kommer vara att utveckla backend lösningar för att möta verksamhetens växande behov. Arbetet kommer förutsätta utmärkta kunskaper inom bland annat mongoDB, Python, containerteknologier. Lösningarna som du är med och utvecklar kommer att förbättra verksamhetens informationshanteringssystem, informationssäkerhet, dataflöden, hantering av storskaliga data, och databasarkitektur.

En ytterligare viktig arbetsuppgift kommer vara att bidra till kunskapsöverföring inom teamet genom dokumentation, ärendehantering mm. På samma sätt som du kommer att lära dig massor från genomik och medicin, kommer du vara involverade att kompetensutveckla dina kolleger med nya insikter inom systemutveckling.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • Arbete inom precisionsmedicinens framkant i en miljö där informationsteknologi och medicin möts
 • Ett arbete där ditt bidrag kommer göra en stor skillnad för dagens och morgondagens patienter i svensk sjukvård

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Examen inom IT, datavetenskaper eller livsvetenskaper från högskola eller universitet, eller motsvarande kompetens
 • Erfarenhet av systemutveckling med fokus på backend
 • Utmärkta databaskunskaper i mongoDB eller ett stort driv att lära sig detta
 • Utmärkta programmeringskunskaper, framförallt i Python
 • Obehindrat kunna arbete i i Unix/Linux miljö
 • Erfarenhet av arbete i Docker/Singularity/Podman/Kubernetes teknologier
 • Erfarenhet av arbete med REST API:er
 • Goda kunskaper i engelska då det krävs i det dagliga arbetet 

Som person ser vi att du är självgående, initiativtagande och stabil med god struktur och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

För denna roll behövs inte kunskap om biologi eller precisionmedicin, utan det viktiga är kunskap i systemutveckling för att stödja verksamhetens kritiska backend system.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Last updated: 2022-04-04

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)