Systemutvecklare

Region Stockholm

Application deadline

June 7, 2022Systemutvecklare

Karolinska Universitetssjukhuset, Klinisk genetik och CMMS

Genomic Medicine Center Karolinska (GMCK) vid Karolinska Universitetssjukhuset söker två systemutvecklare för att stärka den pågående implementeringen av storskalig DNA-sekvensering inom den molekylära diagnostiken.

Om oss
GMCK är en strategisk, långsiktig satsning med syfte att underlätta introduktion av högspecialiserad diagnostik inom universitetssjukvården och därmed bidra till den pågående implementeringen av precisionsmedicin. GMCK verkar i nära samarbete med flera funktionsområden inom Medicinsk Diagnostik Karolinska samt nyligen inrättade Precisionsmedicinskt centrum Karolinska (PMCK).

Arbetet kommer utföras i nära samarbete med Karolinska Institutet, representerat av avdelningen Clinical Genomics vid Science for Life laboratoriet (SciLifeLab). Du kommer att jobba i ett multidisciplinärt team tillsammans med läkare, sjukhusgenetiker, molekylärbiologer, bioinformatiker och mjukvaruutvecklare inom både sjukhuset och på Clinical Genomics på SciLifeLab, samt delta i flera nationella (bland annat Genomic Medicine Sweden) och internationella samarbeten.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat:

 • Utveckla verksamhetens stödsystem för avancerad genomik, med fokus på backend
 • Bidra till vidareutveckling av verksamhetens informationshanteringssystem, informationssäkerhet, dataflöden, hantering av storskaliga data, och databasarkitektur
 • Säkerställa kunskapsöverföring kring informationshanteringssystemen
 • Kontakt med båda interna och externa användare för återkoppling och definiera planer för vidareutveckling
 • I rollen ingår även möjlighet att delta i dataanalys eller frontend utveckling beroende på dina intressen och kompetens

Vi söker
Vi söker dig som är självständig, ambitiös och initiativtagande, men som samtidigt uppskattar arbete i grupp för att nå gemensamma mål. Du har god samarbetsförmåga och du har lätt för att bygga goda relationer med olika personalgrupper. Denna roll kräver en strukturerad person med erfarenhet av systemutveckling. Detta är en spännande möjlighet att arbeta multidisciplinärt i diagnostikens framkant.

Kvalifikationer
Krav:

 • Examen inom data- eller livsvetenskaper från högskola eller universitet, eller motsvarande kompetens
 • Erfarenhet av utveckling av backend system
 • Erfarenhet av att leverera strukturerad kod, sätta upp automatiserade tester samt kontinuerlig integrationstestning med tex TravisCI, Github Actions eller motsvarande
 • Erfarenhet av arbete med Docker, Singularity, Podman eller Kubernetes teknologier
 • Utmärkta programmeringskunskaper, framförallt i Python
 • Goda Linux kunskaper
 • Goda databaskunskaper (framförallt mongoDB)
 • Erfarenhet av arbete med REST APIs Erfarenhet av arbete med system för versionskontroll (git)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

 Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Övriga bilagor


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision – Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Last updated: 2022-05-10

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)