Webbutvecklare, Core Facilities

University of Gothenburg

Application deadline

November 18, 2022



Webbutvecklare, Core Facilities

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Storskalig sekvensering (next-generation-sequencing, NGS) är numera en väl etablerad metod inom humangenetik och mikrobiologi, och används rutinmässigt för att besvara frågeställningar inom forskningen och ställa korrekt diagnos inom sjukvården. Applikationer inkluderar smittspårning och resistensbestämning inom mikrobiologi, samt karakterisering av cancersjukdomar och ärftliga sjukdomar inom humangenetiken.

Clinical Genomics Gothenburg är en del av Bioinformatics and Data Center (BDC) samt en facilitet inom SciLifeLab. Faciliteten inrättades i Göteborg 2016. Facilitetens uppdrag är att sammanföra Göteborgs universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset för att främja kliniknära forskning, metodutveckling samt implementering av nya diagnostiska metoder inom sjukvården. Den stora mängden data som genereras och de komplexa analyserna som utförs ställer höga krav på strukturering och visualisering av data.

Arbetsuppgifter 

Vi söker nu en duktig och driven frontend/webbutvecklare med sinne för användarvänlighet. Ditt arbete kommer inkludera utveckling av leveransinterface för storskalig forskningsdata, visualisering av realtids- och historisk data för statistikändamål samt utveckling av applikationer för olika kliniska- och forskningsfrågeställningar tillsammans med bioinformatiker och IT-specialister inom vår egen facilitet.

Anställningen innefattar också ett nära samarbete med andra forskningsinfrastrukturer på Core Facilities samt det nationella precisionsmedicin-projektet Genomic Medicine Sweden.

Kvalifikationer 

För behörighet krävs en masterexamen i datavetenskap, webutveckling eller närliggande fält med goda erfarenheter i frontendramverk såsom ReactJS och CSS samt erfarenheter av utveckling i Flask. Tidigare erfarenhet av biologiska frågeställningar är starkt meriterande.Tidigare erfarenheter av scrum/agile, SQL, webdesign samt Restful-API är meriterande.

Då arbetet sker i nära samarbete med sjukvården ser vi gärna att du behärskar svenska väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi söker dig med erfarenhet av utveckling och implementation av nya IT-miljöer, samt ett intresse för big data och att hjälpa dina medmänniskor. För att lyckas behöver du vara flexibel och driftig och redo att snabbt sätta dig in i nya fält.

Last updated: 2022-10-19

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)