Webbutvecklare

Uppsala University

Application deadline

November 22, 2021Webbutvecklare

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

SciLifeLab är ett nav inom biovetenskaplig forskning i Sverige och ett forskningssamarbete mellan KTH, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet, med ytterligare verksamhet på många stora lärosäten i landet. Samtliga verksamma inom SciLifeLab är anställda vid något av de samverkande lärosätena. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som nationell infrastruktur för att tillgängliggöra spjutspetsteknologier och -expertis inom molekylära livsvetenskaper till forskare i Sverige samt utgöra ett internationellt ledande centrum för forskning inom områden som hälsa och miljö. SciLifeLab är också värd för det nationella forskningsprogrammet mot Covid-19 och den nya miljardsatsningen Data-Driven Life Science med elva partnerorganisationer. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på www.scilifelab.se.

Den anställde kommer att arbeta vid SciLifeLab Data Centre, som ansvarar för IT-frågor och forskningsdatahantering för SciLifeLabs teknologiplattformar och svenska forskare. Vi har ett nationellt uppdrag och driver t.ex. den svenska nationella dataportalen för Covid-19 samt frågor om FAIR, öppen vetenskap och datadriven forskning. Här kommer du att vara centralt placerad i Sveriges främsta infrastruktur för forskning i livsvetenskaperna. Hos oss har du möjlighet att aktivt påverka hur IT integreras i framtidens hälso- och miljöforskning, och arbeta för öppenhet, reproducerbarhet och största möjliga vetenskapliga genomslag för de stora mängder forskningsdata som genereras vid SciLifeLab. Institutionen för Immunologi, Genetik och Patologi vid Uppsala universitet är enhetens hemvist, men det finns möjlighet att placeras antingen i Uppsala eller vid SciLifeLabs campus i Solna.

Arbetsuppgifter: SciLifeLab Data Centre söker en motiverad och kunnig webutvecklare till rollen som ansvarig för SciLifeLabs web. Arbetet innebär ansvar för drift, underhåll samt uppdatering och utveckling av websites vid SciLifeLab Dessa inkluderar vår officiella site www.scilifelab.se och andra sites med vetenskapligt innehåll, t.ex. den nationella COVID-19-dataportalen (covid19dataportal.se). Du kommer att arbeta med redaktörer vid SciLifeLab Operations Office och teknisk personal vid SciLifeLab Data Centre och ett dedikerat IT-supportteam. Du är ansvarig för att innehåll, som primärt skapas av andra kollegor inom SciLifeLab, presenteras på ett bra sätt. Därför bör du ha ett gott öga för webdesign och UI/UX, och jobba nära tillsammans med SciLifeLabs eget kommunikationsteam för grafisk formgivning. Du är ansvarig för löpande underhåll och systemuppdateringar, Webben är en av de främsta kommunikationskanalerna för SciLifeLab och det är viktigt att kunna hålla deadlines och uppgifter måste ibland lösas med kort varsel.  

Kvalifikationskrav: Ansökande ska ha universitetsexamen i ämne med anknytning till tjänsten.
Utöver detta krävs:

 • Dokumenterad erfarenhet av webbansvar, drift och underhåll av websites på organisationsnivå
 • Dokumenterad erfarenhet av webutveckling
 • Dokumenterad erfarenhet av WordPress och användning av WordPress-plugins
 • Dokumenterad erfarenhet av Linuxbaserade system
 • Dokumenterad erfarenhet av system för versionshantering, t.ex. Git
 • Flytande svenska och engelska

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Erfarenhet av ramverk för statiska websites, t.ex. Hugo
 • Intresse för visualisering i webbmiljö
 • Erfarenhet av UI/UX
 • Kunskap eller intresse av biomedicinsk forskning och infrastruktur.
 • Förmåga att arbeta både individuellt och i samarbete med kollegor i olika fält
 • Driftighet, initiativförmåga och ett intresse av att stödja svensk forskning inom datadriven livsvetenskap

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas om 6 månader.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johan Rung, johan.rung@scilifelab.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 22 november 2021, UFV-PA 2021/3849.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Last updated: 2021-10-26

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)