STAY UP TO DATE

PRAO på SciLifeLab

Science for Life Laboratory är ett forskningssamarbete mellan flera olika universitet (SU, KI, KTH, UU m.fl.) som stöttar och bidrar på olika sätt med både resurser och kunskap. Deras vision är att få Sverige att bli en ledande nation inom livsforskning för att ge alla i samhället bättre förutsättningar. SciLifeLab grundades 2010, och blev sedan 2013 blev SciLifeLab den officiella nationella infrastrukturen för molekylär biovetenskap. 

Kontoret i Solna, som är ett av de större av SciLifeLabs kontor runt om i Sverige, har växt till att det jobbar runt 1200 personer där just nu.

Inom SciLifeLab finns däremot många olika avdelningar som inte har med forskning att göra, bland annat Operations Office i Solna som jobbar med event och kommunikation, där Elliot Ekblad har utfört sin prao under 2 veckor. 

Under dessa veckor har den största tiden gått åt till att uppdatera hemsidan, ett viktigt arbete då den är vad som visas utåt och ger information om SciLifeLab som ska synas och vara enkel att komma åt. 

Bland annat har han fått lägga upp ett antal olika jobbansökningar, och fixat till personers gamla profiler för att bli uppdaterade med ny information och bilder.

“Det är intressant att få prova på nya saker som inte är skolarbete och som har en viktig mening”, säger Elliot. 

Under onsdagen vecka 47 fick han följa med till Navet i Uppsala, ännu ett av SciLifeLabs kontor men som tillhör Uppsala Universitet. 

En av höjdpunkterna under besöket var att få en rundtur runt universitetet och lite av deras egna forskningsanläggningar, som är en stor miljöskillnad jämfört med kontoret i Solna. Där finns futuristiska maskiner med otroliga förmågor, använda endast för DNA-forskningen vilket är SciLifeLabs huvudområde. 

Även om det mesta han fått göra är kontorsarbete, har det ändå varit bra arbetsuppgifter att ta sig an. Efter detta är det tillbaka till skolan igen, vilket Elliot tycker är lite synd med tanke på alla han lärt känna och saker han bekantat sig med under tiden han spenderat här.

“Dessa två veckor har varit väldigt intressanta och roliga, och jag skulle gärna få göra om dem”, säger han på sin sista dag på kontoret!

“Elliot har på ett otroligt snabbt och imponerande sätt gjort sig bekant med de digitala verktyg vi använder för webbpublicering, design och liknande, och producerat material genom dessa.” säger Anna Frejd, som handlett Elliot under sin Praotid. “Vi önskar Elliot lycka till och hoppas han kommer tillbaka till SciLifeLab i framtiden!”


STAY UP TO DATE

Last updated: 2023-12-01

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)