Facility Management (FM)-koordinator

KTH

Application deadline

August 15, 2022Facility Management (FM)-koordinator

Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH, SciLifeLab Campus Solna, Verksamhetsstöd

SciLifeLab är ett internationellt ledande forskningscentrum som grundades 2010 genom en gemensam satsning mellan fyra universitet: Karolinska Institutet (KI), Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Stockholms universitet (SU) och Uppsala universitet (UU). SciLifeLab utvecklar, använder och erbjuder avancerade tekniker för att skapa ökad förståelse av livsviktiga processer på molekylär nivå med fokus på hälsa och miljö.

På SciLifeLab Campus Solna (CS) bedrivs forskning av grupper från Stockholm Trio (KI-KTH-SU) och här finns även nationella infrastukturer som erbjuder tekniska tjänster till forskare och företag. På CS kombineras avancerad teknik med ett brett kunnande inom fyra områden: Cell- & molekylärbiologi, Evolution & biodiversitet, Precisionsmedicin & diagnostik och Smittspridning & infektionsbiologi. Fler än 1000 personer arbetar på CS i de två byggnaderna Alfa och Gamma (16 500 m2).

Arbetsuppgifter

Som FM-koordinator kommer du jobba inom gruppen Site Support som har ansvaret för drift och utveckling av CS. Arbetet är en kombination av självständiga och rutinmässiga uppgifter, och medför täta kontakter med personer både inom och utanför verksamheten. Arbetet inkluderar:

 • Tillsyn, drift, felanmälan i fastigheten
 • Drift och underhåll av gemensam utrustning i labb och på kontor
 • Hantering av ärenden via ärendehanteringssystem
 • Övrig förekommande service, tex konferensservice
 • Beställning av tekniska tjänster, t ex utrustning (it och labb), inredning (labb och kontor) samt förbrukningsvaror (labb och admin)
 • Utveckling och planering av nya lokaler
 • Leda och projektera byggprojekt
 • Hantera gasanläggningar, flaskor och fasta installationer
 • Delaktig i utveckling av arbetsmiljö och labbsäkerhet, tex systematiskbrandskyddsarbete (SBA)

Site Support är ett team och fördelningen av arbetet inom servicegruppen är dynamisk och därför kan arbetsuppgifter förändras eller tillkomma med tiden. Egna initiativ till förbättring och effektivisering kommer att värdesättas.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

Du har som lägst en gymnasieutbildning, med fördel från utbildning motsvarande bygg- och anläggning, fastighet eller handel- och administration.

Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska, samt kan växla obehindrat mellan språken under pågående samtal med flera i grupp, då det krävs i det dagliga arbetet.

Du ska ha ett tydligt teknikintresse och vara serviceinriktad med målet att skapa mervärde för verksamheten. Som person ska du ha god planeringsförmåga, kunna strukturera, följa upp och dokumentera ditt arbete på ett effektivt sätt inom rimliga tidsramar, samt vara tydlig i din kommunikation och kunna hantera flera olika projekt parallellt.

Du är en lagspelare med ett självständigt ansvar för de egna arbetsuppgifterna och du måste kunna arbeta utan detaljerad vägledning och prioritera om bland dina arbetsuppgifter när så behövs samt är flexibel med förmågan att agera effektivt även när förutsättningar förändras.

Du är noggrann med detaljerna i ditt arbete och ser brister i rutiner och dokumentation som möjligheter att göra förbättringar.

Du är lösningsorienterad i stort som smått och det gemensamma resultatet står i fokus. Förändringar och förbättringar görs med målet att ständigt förbättra SciLifeLab CS som helhet. Då arbetet innebär många och täta kontakter med mycket engagerade forskargrupper (i dagsläge ≈ 100 med en stark internationell prägel) kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är en relationsbyggare med diplomatisk förmåga, med viljan och förmågan att kommunicera tydligt samt att du trivs med att möta och skapa goda relationer med människor och bidra till gruppen med din erfarenhet och kompetens.

Meriterande

Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom en facility management organisation eller fördjupade kunskaper i något av följande; upphandling, arbetsmiljö och labbsäkerhet, projektledning av byggprojekt i labbmiljö, erfarenhet om olika arbetssätt och kommunikation.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Last updated: 2022-07-14

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)