Forskningsingenjör inom verksamhet för storskalig sekvensering

Karolinska Institutet

Application deadline

April 22, 2021nstitutionen för biovetenskaper och näringslära bedriver forskning och utbildning inom flertalet områden i medicinsk vetenskap såsom åldrande, Alzheimer, bioorganisk kemi, biomaterial, molekylär endokrinologi, cancerbiologi, funktionsgenomik, systembiologi, epigenetik, strukturbiokemi, immunologi och nutrition. En internationell utbildnings- och forskningsmiljö erbjuds med fokus på excellens där idag ca 250 forskare, studenter, administrativ och teknisk personal är verksamma. Institutionen är belägen i Neo på Campus Flemingsberg, en biomedicinsk forskningsbyggnad, som har som mål att skapa en kreativ och öppen miljö där utrymme finns för möten och samarbete mellan de olika forskningsområdena.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

SciLifeLab (http://www.scilifelab.se) är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. Vid SciLifeLab utförs multidisciplinär forskning baserad på DNA sekvensering, genexpressionanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi.

Målsättningen är att göra det möjligt för svenska forskare att analysera gener, transskript och proteiner i olika organismer i avsikt att klarlägga molekylära mekanismer relaterade till hälsa och miljö. Exempel på tematiska forskningsområden som för närvarande bearbetas inom SciLifeLab är klinisk genomik/proteomik, cancergenomik och komplexa sjukdomars genomik samt ekologisk och miljörelaterad genomik.

Din roll

Anställningen gäller en tjänst vid Genomics Production som är en del av NGI – Stockholm (National Genomics Infrastructure – Stockholm https://ngisweden.scilifelab.se/) lokaliserad vid SciLifeLab i Solna.

NGI – Stockholm, Genomics Production tillhandahåller storskalig sekvensering, samt kunskap om denna, till svenska forskargrupper. Verksamhetens mål är att främja svensk forskning inom genomik, samt att hålla Sverige konkurrenskraftigt inom fältet. Detta uppnås genom att arbeta mot hög kvalitet på både data, analyser och service.

Vi söker en forskningsingenjör till vårt produktionsteam. Du är ansvarsfull, kommunikativ och noggrann. Du trivs med arbete på lab och att ingå i ett team där vi arbetar mot gemensamma mål. Du kommer dagligen att hantera och förbereda viktiga prover i en kvalitetssäkrad laboratoriemiljö. Proverna är varierande och metoderna avancerade, vilket innebär att problemlösning och viss metodutveckling är en naturlig del av arbetsuppgifterna. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kvalitetskontrollera inkommande prover enligt validerade rutiner
 • Bereda och kvalitetskontrollera bibliotek för storskalig sekvensering enligt validerade metoder
 • Kontrollera och underhålla instrument och metoder efter tilldelade ansvarsområden

Vem är du?

Krav

 • Universitets/högskoleexamen inom molekylärbiologi eller liknande
 • Vara väl förtrogen med att arbeta i laboratoriemiljö
 • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga
 • Du ska kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift på engelska

 Meriterande

 • Erfarenhet av storskalig sekvensering, främst av Illumina-teknologin men även av andra tekniker för DNA- och RNA-analys
 • Erfarenhet från serviceinriktad laboratorieverksamhet
 • Erfarenhet av informationssystem för laboratorier (LIMS) och kvalitetssäkring (ISO)

 Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Din ansökan bör innehålla:

 • Curriculum vitae
 • Kortfattad redogörelse om varför du är intresserad av tjänsten

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Mer information

Kontakt

 • Ellen Sherwood, +46-8-524 814 83
 • Thomas Tinglöv, Administrativ chef, +46-8-524 835 49

Sista ansökningsdag

2021-04-22

Last updated: 2021-04-12

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)