Synteskemist (säsongsanställning)

Stockholm University

Application deadline

April 25, 2021Synteskemist (säsongsanställning)

vid Institutionen för organisk kemi med placering på Science for Life Laboratory. Sista ansökningsdag: 2021-04-25.

Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett nationellt centrum för storskalig biovetenskap med fokus på hälso- och miljöforskning. Centret, som är ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan, Stockholms universitet och Uppsala universitet, kombinerar bred kompetens inom translationell medicin och molekylär biovetenskap med modern avancerad teknisk utrustning och kunskap runt dessa tekniker. Centret rymmer också den nationella plattformen för akademisk läkemedelsforskning och utveckling (SciLifeLab Drug Discovery & Development). Personalen inom SciLifeLab DDD består av ett fyrtiotal högt motiverade forskare, företrädesvis med industriell erfarenhet av läkemedelsutveckling, vars uppgift är att stötta svenska akademiska forskare i att ta fram fler tidiga läkemedelskandidater.

Institutionen för organisk kemi vid Stockholms universitet avser nu att ta in en junior student för ett kortare sommararbete som synteskemist under 8 veckor vid SciLifeLab DDD.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att utföra egna experiment: Planering, syntes, isolering och karakterisering av nya bioaktiva föreningar.

Kvalifikationer

Vi söker en junior kemist med en pågående utbildning på kandidatnivå i organisk kemi. Dokumenterad erfarenhet av självständigt laborationsarbete (inkluderande litteraturstudier, TLC, NMR, LC/MS, flashkromatografi samt arbete med dokumentation i elektronisk labbok) så väl som en önskan att utvecklas inom läkemedelskemiområdet förväntas.

Tidigare erfarenhet av arbete med PROTACs är meriterande. Det är viktigt att du är en mycket motiverad forskare med förmåga att självständigt leverera slutsubstanser samt har kvalitet- och resultatfokus.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som egen drivkraft, samarbetsförmåga, och förmåga att prioritera.

Anställningsvillkor

Anställningen gäller under 8 veckor. Startdatum: 2021-06-07.

Administrativt kommer anställningen att placeras vid Institutionen för organisk kemi, Stockholms universitet.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av: 

Unit Manager Med Chem, Hit-2-Lead, SciLifeLab DDD: Ylva Gravenfors, ylva.gravenfors@scilifelab.se.

Platform Director SciLifeLab DDD: Prof. Per Arvidsson, per.arvidsson@scilifelab.se.

Besök gärna hemsidan för SciLifeLab DDD: www.scilifelab.se/platforms/drug-discovery-and-development/.

För mer information om verksamheten på SciLifeLab, vänligen besök www.scilifelab.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se(SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Last updated: 2021-04-14

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)