Systemadministratör med projektledaregenskaper

KTH

Application deadline

January 17, 2022Systemadministratör med projektledaregenskaper

Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Vi på IT-avdelningen söker nu en systemadministratör med projektledaregenskaper

Arbetsuppgifter

Som anställd hos Servertjänster är du med och arbetar med teknik som hjälper forskare, lärare och studenter att hitta smarta lösningar på dagens och morgondagens utmaningar. Du kommer vara i människans tjänst för morgondagens samhälle.

Du kommer vara med och ta fram nya IT-tjänster till forskare men även förvalta redan befintliga tjänster. Både generella tjänster som kan nyttjas av många och mer specifika där du kan få grotta ner dig i tekniska detaljer om intresse finns. Det du gör kommer att hjälpa forskare att prestera bättre samt vässa KTH:s utbildningar så att Sverige får bättre ingenjörer.

Du ingår i 3:e linjen i ett kvalificerat team som arbetar brett och djupt inom bl.a. server, nätverk, lagring och backup. Du kommer ibland att arbeta självständigt med stort ansvar, ibland lekfullt ihop med andra. Vi hjälps åt! Du kommer att vara expertstöd gentemot användaren och ha dagliga kontakter med andra delar inom KTH IT. Vi har en miljö där du också kan känna dig trygg i att driva projekt.

Driftmiljön är baserad på Dell, Cisco, HP, Oracle hårdvara och våra operativsystem är i huvudsak Red Hat, Ubuntu och Windows Server. Virtualiserar gör vi framförallt på VMware men även HyperV kan förekomma. Vi kör både on-prem och nyttjar molnlösningar. Driftmiljöerna är i huvudsak placerade på SciLifeLab (Solna) och på KTH Campus (Stockholm).

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid samt bidrar till Covid-19-forskning
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
 • Möjlighet att arbeta från hemmet
 • Stora möjligheter att själv anpassa sina arbetsuppgifter och forma sin roll

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Fullgjord gymnasieutbildning eller motsvarande
 • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Minst 1 års dokumenterad erfarenhet av projektledning alternativt ansvarig för en teknisk tjänst eller motsvarande
 • Dokumenterad erfarenhet och god kunskap av att lösa problem med hjälp av kod (t.ex. Python eller liknande programmeringsspråk)
 • Dokumenterad erfarenhet av RHEL, CentOS eller UbuntuVidare har du goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift, då det krävs i det dagliga arbetet. En plan för att nå tillräckliga språkkunskaper ska sättas upp om brister finns idag.

Meriterande

Det är för tjänsten meriterande om du har:

 • Högskoleexamen inom IT eller yrkesutbildning inom IT, IT-säkerhet, DevOps eller liknande
 • Dokumenterad erfarenhet av RHEL, CentOS eller Ubuntu
 • Dokumenterad erfarenhet av automatisering via Red Hat Satellite, Ansible eller motsvarande
 • Erfarenhet av att arbeta med tekniskdokumentation och versionshantering.
 • Kunskap om servermiljöer för windows.
 • Kunskap om DevOps kultur och metoder samt dokumenterad erfarenhet av agila principer
 • Grundläggande kunskap om nätverk samt serverhårdvara.
 • Arbetat med Kubernetes eller liknande lösningar
 • Erfarenhet av Shellscript (bash, ksh etc.) eller Perl
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och vilja att lära mer

Som person är du duktig på att organisera ditt arbete samt har driv att utvecklas och lära dig mer inom området. Du har förmåga och intresse att utbyta idéer, förslag och erfarenheter med dina kollegor. Du är bra på att samarbeta och är relationsskapande. Du har förmåga att vara självgående. Vidare är du orädd och vågar testa nya lösningar!

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Last updated: 2021-12-27

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)