Synteskemist / Läkemedelskemist

Stockholm University

Application deadline

August 23, 2020Synteskemist / Läkemedelskemist

Institutionen för organisk kemi vid Stockholms universitet avser att anställa en synteskemist/läkemedelskemist med placering på SciLifeLab DDD, Hit2Lead, i Solna.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att utföra egna experiment: planering, syntes, isolering och karakterisering av nya bioaktiva föreningar i flera parallella projekt samt att vara delaktig i underhåll av gemensam laboratorieutrustning och instrumentpark.

Kvalifikationer

Krav

Doktorsexamen i organisk kemi/läkemedelskemi. En bred kunskap i praktisk syntetisk organisk kemi. Engelska flytande i tal och skrift. 

Meriterande

Erfarenhet från arbete inom biotech-/läkemedelsindustrin eller akademisk läkemedelsforskning gärna med erfarenhet av utvärdering av data i tidiga läkemedelsprojekt (hit-identifiering). Erfarenhet av framgångsrikt arbete inom området läkemedelskemi, som dokumenterats av publikationer och/eller patent. Intresse för och erfarenhet av instrument relevanta för organisk kemi. Vi ser gärna att du är en motiverad forskare med förmåga att fungera väl i en tvärvetenskaplig miljö och har kvalitet- och resultatfokus. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som kommunikationsförmåga, egen drivkraft, samarbetsförmåga, servicekänsla och förmåga att prioritera.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av Platform Director SciLifeLab DDD, prof. Per Arvidsson, per.arvidsson@scilifelab.se, och Unit Manager Med Chem, Hit-2-Lead, SciLifeLab DDD, Ylva Gravenfors, ylva.gravenfors@scilifelab.se.

Besök gärna hemsidan för DDDP: www.scilifelab.se/platforms/ddd. För mer information om verksamheten på SciLifeLab, vänligen besök www.scilifelab.se/.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se(SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev, CV och en kopia av bevis på doktorsexamen. Andra kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett nationellt centrum för storskalig biovetenskap med fokus på hälsa och miljö. Centret, som är ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholms universitet och Uppsala universitet, kombinerar bred kompetens inom translationell medicin och molekylär biovetenskap med modern avancerad teknisk utrustning och kunskap runt dessa tekniker. En nationell plattform för akademisk läkemedelsforskning och utveckling (Drug Discovery & Development Platform, DDDP) etablerades 2014 vid SciLifeLab. Personalen inom SciLifeLab DDD består av ett fyrtiotal högt motiverade forskare, företrädesvis med industriell erfarenhet av läkemedelsutveckling, vars uppgift är att stötta svenska akademiska forskare i att ta fram fler tidiga läkemedelskandidater.

Last updated: 2020-08-14

Content Responsible: David Gotthold(david.gotthold@scilifelab.se)